Våra golvlösningar

Stadax erbjuder flertalet olika metoder för polering av industrigolv. Vi arbetar med noggrant utvalda leverantörer och är idag välkända avseende diamantslipade och polerade betonggolv. Stadax är Husqvarna Certifierad Entreprenör (Klicka på namnen för att hämta PDB):

Stadax har varit en initial kraft som tillsammans med våra leverantörer varit med och tagit fram de mest kända koncepten för diamantslipad betong som marknad känner till idag. Ett arbete som pågått i drygt 25 år nu. Läs mer om Husqvarnas koncepttänk här…

Slipad och polerad betong– framtidens betonggolv

Den extremt starka ballasten exponeras vilken vanligtvis består av granit och gnejs. Betong består till ca 65-70% av stenmaterial. Cementpastan som håller ihop stenen stärks med ett vattenglas som tränger ner i golvet och reagerar med den fria alkalin och koldioxiden i betongen. Denna impregnering ökar betongens täthet och hårdhet samt resistensen mot diverse vätskor och kemikalier. Betongimpregneringen är beständig och behöver inte upprepas. Det exponerade stenmaterialet liksom den släthet slipningen ger, bidrar till det extremt goda nötningsmotstånd/slitstyrka dessa golv står för. Slipningen sker i flera av varandra beroende steg till en mekaniskt polerad yta som minskar friktionen i golvet till ett minimum. Så här går det till…

Uppbyggt på miljövänligt material.

Golvet är uppbyggt endast på naturliga material. Betong består av cement, vatten, sten, och grus. Betongimpregnering som används i framställandet av de olika slipkoncepten är miljövänlig och baserad på naturliga produkter. Skötsel innebär att inga miljöfarliga kemikalier och de maskiner som används vid installationen drivs av el.

Slipad polerad betong – Platta på mark.

Slipad och polerad betong är ett av de få golv man kan använda i samband med betongplatta på mark och eventuell markfukt eftersom är diffusionsöppet och ”andas”. Betongimpregneringen som används garanterar dock inte vattentäthet.

Slipad och polerad betong – Ekonomiskt

Golvet är i stort sett underhållsfritt och inga dyra kemikalier krävs vid städningen. Dessutom ger Slipad och polerad betong golven liv och lyster. Golvet kan även färgas, för bästa resultat sker detta genom att betongmassan pigmenteras på betongstationen.

Ett lättstädat golv.

När betongytan impregnerats och såpabehandlats, kan inget betongdamm frigöras från golvet. Smuts och damm fastnar inte på den släta och blanka yta som bildats. Golvet blir dessutom bättre resistent mot diverse vätskor och kemikalier. Det finns inget ovanpåliggande ytskikt som kan slitas bort eller sitta dåligt fast i underlaget eller olika material som skall reagera och fungera ihop. Ett Slipat och Polerat betonggolv från Stadax kommer att hålla sig snyggt över tid.

Så här skapar vi ett Slipat och polerat betonggolv från Stadax.

Se filmen här

STEG 1. Betongens sten exponeras genom att betonghuden eller gammal beläggning slipas bort.

STEG 2. Golvet slipas ytterligare två gånger för att exponera mer synlig ballast och för att plana ut ojämnheter.

STEG 3. Golvet djupimpregneras för att stärka ytskiktet och öka resistensen mot diverse vätskor och kemikalier. Golvet förblir diffusionsöppet. Se Sveriges Provnings & Forskningsinstitut nr: SP-prov 99B4, 4806.

STEG 4. Ytterligare slipning sker i tre slipsteg för att slipa fram lyster.

STEG 5. Golvet behandlas med noggrant utvald betongsåpa eller annat ytskydd som poleras in i golvet för att skydda det och göra det mer lättstädat.

Underhåll

Betongsåpan är en kombination av enbart naturliga fettsyror. Tillsammans med den kalk som finns in de flesta sten- och betonggolv bildar betongsåpan en svårlöslig och smutsavvisande yta.

Stadax Betongsåpa

– innehåller rengörande ämnen men är även möjlig att polera till ökad blankhet. Vid grundinfettning kan man blanda såpan i förhållande 1 del betongsåpa med 2 delar vatten. Blandningen appliceras med hjälp av mopp eller skurmaskin jämt över ytan och tillåts att sugas in i ytan. Ytan kan därefter poleras med hjälp av tex High-Speedmaskin.

Städning.

Vid städning blandas betongsåpa i förhållande 1 dl i 5 till 15 l vatten beroende på hur smutsigt golvet är och appliceras med golvmopp eller skurmaskin. Städintervallerna är naturligtvis beroende på hur smutsig verksamhet som förekommer och kan vara från daglig till veckovis städning. Skölj moppen ofta för bästa resultat. Undvik eftersköljning. Om ytan med tiden mattas något kan ny grundinfettning och polering ske.

Twister™-Städrevolution

Twister™ är ett revolutionerande städsystem som består av rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter som rengör och polerar golv mekaniskt i stället för med kemikalier. Twister™ kan användas på de flesta vanliga golvtyper, som terrazzo, klinker, linoleum, vinyl/plast, natursten och betong. Twister™ är verktyget som gör matta och slitna golv rena, glänsande och blankpolerade. Twister™ har unika fördelar som gynnar både städbolag och golvägare. Ring oss gärna på tel 0340 – 87 890!

Husqvarna Superfloor Platinum®

Platinum är det koncept som ger den högsta glansen och som vi vanligtvis rekommenderar våra kunder. Här slipas golvet i fler steg än övriga koncept. Det ger golvet en oöverträffad styrka. Den blanka ytan gör även att truckmärken och andra föroreningar inte fastnar och att ljus reflekteras på ett bra sätt.

Husqvarna Superfloor Bronze®

Bronze är det koncept som består av minst antal slip- och polersteg. Här exponeras inte konstruktions-betongen. Istället poleras den översta betonghuden utan att slipas bort. Processen stärker dock betonghuden och skapar en blank yta.

Husqvarna Superfloor Gold®

Gold innebär att betongen inte slipas ned lika djupt som i t ex Platinum. Därför exponeras inte lika mycket ballast. I Gold, precis som i övriga koncept, poleras golvet sedan med Twister™, och det får en nästan lika hög glans som Platinum. Även i detta koncept blir golvet motståndskraftigt mot t ex truckmärken. Husqvarna Superfloor® Gold är bäst lämpat för redan plana betonggolv.

Husqvarna Superfloor Silver®

Silver är det koncept man väljer om man vill erhålla de goda egenskaperna hos ett välslipat golv och en matt yta. Det ger golvet en oöverträffad styrka. Metoden innebär att betonghuden slipas bort och den underliggande, starkare betongen, i form av finmaterial, grus och då det är möjligt ballast, exponeras. Normalt slipas 2 – 3 mm bort av ytan.

HTC Twister®

TWISTER är ett nytt städsystem bestående av skurrondeller Preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter i kombination med ett specialutvecklat rengöringsmedel -TWISTER Cleaner. TWISTER kan användas på de vanligaste golvtyperna t.ex. terrazzo, marmor, natursten, betong, plast, och epoxy. TWISTER förvandlar matta och slitna golv till rena, glänsande och blankpolerade golv. TWISTER har även unika fördelar som gynnar både städbolag och golvägare.

Husqvarna ESD.

ESD-klassade golv (ESD, Electrostatic Discharge) . ESD Concrete Floor har goda ESD-egenskaper. ESD-skyddet finns även i övriga koncept för Slipad och Polerad betong. Läs mer om ESD-skydd här.

 

KLICKA HÄR

för att få snabb hjälp!

Stäng

  Fyll i kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så snarast möjligt.

  Företag:

  Kontaktperson:

  Email:

  Adress:

  Telefon:

  Projektnamn:

  Typ av objekt: (Industri, Publik miljö, Privatbostad, etc) :

  Antal kvadratmeter:

  Projektets adress:

  Nedan markerar jag vad jag vill ha hjälp med:

  Jag vill renovera ett gammalt golvJag vill behandla ett nygjutet golvJag önskar framslipad ballastJag önskar ingen synlig ballast/stenHögblanktMattSidenmattNaturstenslipning/renoveringFörbättrat fläckskydd

  Uttryck dina tankar och önskemål här:

  Skriv in följande kod: captcha